pohorski skrilj

porfido kamen

Kavala kamen

pohorski skrilj

Polagamo in prodajamo tudi naravni kamen Kavala iz Grčije. Kavala kamen je metamorfiziran škriljavec. Kavala naravni kamen odlikujejo ravna površina, odpornost proti zmrzali in prodizdrsnost. Dosega tudi visoke tlačne trdnosti pri laboratorijskih preizkusih. Kavala kamen se nahaja v odtenkih sive barve.

naravni kamen

Prodajni program obsega naslednje:

Kavala kamen nepravilnih oblik

Kavala kamen pravilnih oblik rezan

Kavala kamen pravilnih oblik(sekan)

Pohodne kamnite plošče za v travo (starane)

 

Kavala nepravilen naravni kamen (skrle)

nepravilen kamennaravni kamen skrilj

Kamen je nepravilnih oblik in sortiran po velikosti ter debelini. Debelina naravnega kamna je pogojena z mestom vgradnje. Za oblaganje coklov, škarf in fasad uporabljamo kamen Kavala debeline 1-2 cm. Kjer je potrbna večja trdnost (dovozi, dvorišča, oblaganje teras) pa uporabljamo naravni kamen kavala debeline 2-3 cm.

Kavala kamen pravilnih oblik rezan

rezan kamenrezane plošče kavala

Kamnite plošče kavala pravilnih oblik se uporablja za oblaganje vertikalnih in horizontalnih površin. Dimenzije rezanega formata pravilnih plošč so razdeljene na 10 cm (10cm,20cm,30cm,40cm) njihova dolžina pa je prosta.

Kavala kamen ročno sekan

sekan kamenlomljenec

Ročno sekane kamnite plošče kavala so pravilnih oblik. Kamnite plošče imajo lomljen robs čimer dosežemo bolj rustikalen oziroma naraven videz v primerjavi z rezanim formatom.

Kavala pohodne plošče za v travo(starane)

kamen v travokamnita pot

Kavala pohodne plošče se uporabljajo za urejanje okolice. Kamni so starani v posebnem rotacijskem bobnu. Z njimi izdelujemo poti na travni površini. Oblika kamnov je okrogla.